DEIVOX OY

Äänijärjestelmät julkisiin tiloihin

Järjestelmän keskuksena on DEIVOX -vahvistinkeskus. Keskus sisältää automaattimikserin, joka mahdollistaa useamman mikrofonin käytön yhtäaikaa ilman käytönaikaista säätötoimintaa. DSP -prosessorilla säädetään ja ohjelmoidaan laitteisto paikallisten olosuhteiden mukaiseksi. Prosessori sisältää viiveet, kompressorit, limitterit ja ekvallisaattorit, joilla ääntä voidaan muokata. Vahvistinkeskuksessa on tarvittaessa valmius ukkossuojattuun ohjelmointilähtöön, tallennukseen ja aina huonokuuloisten induktiosilmukkaan. Tehovahvistimena käytetään monikanavaisia vahvistimia. Silmukkavahvistimena käytetään tilaan mitoitettua erikoislaitetta. Vahvistinkeskus kootaan metalliseen 19":n laitekaappiin.

Kaiuttimina käytetään akustisista olosuhteista riippuen  Suuntaavia kaiuttimia. esimerkiksi pilarikaiuttimien suuntaavuusominaisuudet ovat useinkin kaikuiseen tilaan soveltuvia. Erittäin vaativissa oloissa voidaan käyttää DSP -ohjattavia pilarikaiuttimia. Mikäli musiikin toisto on pääasia, käytetään siihen soveltuvia kaiuttimia (Electro-Voice, Genelec, RCF). Joskus saattaa olla järkevää erottaa puhe- ja musiikkijärjestelmä toisistaan ristiriitaisten tarpeiden takia. Puheella koetetaan välttää tilan kaiun vaikutus selvyyteen, kun taas musiikin kuuluukin "elää" tilan akustiikassa.

Yhtenä tärkeimmistä suunnittelukriteereistä on käytön helppous. Ilman turhia säätimiä, on vähemmän virhemahdollisuuksia.

Kokohenkilökunnalle annettava käyttökoulutus on avainasemassa, kaikkien osapuoltenvälisellä yhteistyöllä päästään parhaaseen lopputulokseen!

 
Kuntokartoitukset ja huollot

Teemme myös äänijärjestelmien kuntokartoituksia ja huoltoja. Huollamme säännöllisesti asentamamme järjestelmät ja toimimme myös joidenkin seurakuntien äänijärjestelmien vuosihuoltajana. Huollamme järjestelmän ja annamme raportin laitteiston tilasta ja arvion mahdollisista tulevista korjaustarpeista. Kuntokartoitukseen ja huoltoon sisältyy lähes samat toimenpiteet. Pelkkä kunnon toteaminen ei sisällä perusteellista huoltoa.

Kirkon äänijärjestelmän kuntokartoitus sisältää:

·  Tutustumisen kirkkosalin nykyiseen äänijärjestelmään

·  Käytännöntilanteissa ilmenneiden ongelmien kartoituksen

·  Laitteiston teknisen kunnon toteamisen, sisältäen myös induktiosilmukan mittaamisen

·  Kirjallisen selvityksen laitteiston toimintaongelmista ja ehdotuksen niiden korjaamiseksi sekä kustannusarvion

·  Kuntokartoitus voi tarvittaessa sisältää pienimuotoista huolto- ja säätötyötä

Pyydä tarjous kuntokartoituksesta tai uuden järjestelmän suunnittelusta!